Werken met Optidee

Een eigen bedrijf starten, zonder risico en investeren

Heb jij, net als zoveel andere vrouwen, de droom om je eigen bedrijf te starten? Maar ja, wat betekent het om dit te doen? Ga je je baan opzeggen, waardoor toch een stuk inkomen en daarmee zekerheid wegvalt? En ondernemen betekent investeren, maar wat als het niets wordt? Dan ben je dat geld kwijt! Droom in duigen, spaarpot een stuk leger en geen stap verder. 

Maar wat als je naast je huidige baan, zonder te hoeven investeren je eigen bedrijf op kunt bouwen? Zou je daar blij van worden?

Stel je wilt dolgraag een eigen bedrijf beginnen. Daar heb je een aantal goede redenen voor, want je wilt bijvoorbeeld graag zelf bepalen waar en wanneer je werkt, zoveel mogelijk vrij zijn als de kinderen uit school komen of vakantie hebben en het liefst een inkomen dat ongelimiteerd  kan groeien. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Een eigen bedrijf brengt namelijk investeringen en risico’s met zich mee en je hebt geen liggende gelden en kan je het risico om je inkomen te verliezen niet veroorloven. Dan lijkt het een ‘mission impossible’, toch??

Maar wat zou het voor jou betekenen als je deze stap zou kunnen zetten? Dat je zonder geld te betalen of geld te verliezen voor jezelf kan beginnen en al gelijk geld kan gaan verdienen? En dat je dit in een aantal jaar kunt opbouwen tot een bedrijf waar je een zeer riant full time inkomen uit kunt halen? Zou je daar meer van willen weten? Lees dan even verder, want er bestaat namelijk een bedrijfsvorm die dit mogelijk maakt. Men spreekt over het model van Directe Verkoop, maar in mijn beleving is het een zusje van het welbekende Franchisemodel: je weet wel, zoals Bruna, de Hypotheker, Mc Donalds, Readshop en ga zo maar door…. Geen traditionele Franchise, maar een Persoonlijke Franchise: ofwel Personal Franchise. Ik zal dat even toelichten :-).

zakelijke overeenkomst

Zowel in Franchise als in Personal Franchise sluit je een zakelijke overeenkomst met een merkhouder die een product of dienst levert. In deze overeenkomst krijg je het recht om de producten van een bepaald merk te verkopen en spreek je met elkaar af onder welke voorwaarden je de merknaam en logo van de Franchisegevende partij mag gebruiken.

geen investeringen

In het traditionele Franchise bedrijfsmodel is het vaak noodzakelijk om een behoorlijk bedrag te investeren. Zo wordt er een zogenaamde ‘instapfee’ gevraagd, een bedrag dat je moet betalen bij het sluiten van de overeenkomst. Meestal draag je ook een deel van de omzet/verdiensten af. En verder zal je een pand moeten inrichten volgens de richtlijnen van de Franchisegever en heb je waarschijnlijk voorraad en personeel nodig. Dit kost vaak tientallen duizenden euro’s, voordat je gestart bent. De andere kant is wel dat de Franchisegever vaak heel veel marketingactiviteiten onderneemt van de inleg van de Franchiseondernemers, waardoor klanten je bedrijf vaak makkelijker weten te vinden. Je lift mee op het succes van het vaak landelijk bekende merk, en daar betaal je dan ook een prijs voor.

Bij het Personal Franchise bedrijfsmodel is dit anders. Zo krijg je – afhankelijk van het merk wat je kiest – een gratis demonstratiepakket wanneer je start, samen de benodigde promotiematerialen en software. Voorraad nemen is niet nodig omdat de leverancier deze taak voor zijn rekening neemt. Je kunt in feite met niets starten! Het enige waar je in investeert is tijd en energie. De marketing doe je echter zelf. Er is vaak veel promotiemateriaal beschikbaar en er zijn regelmatig terugkerende acties, maar deze moet je zelf onder de aandacht van je (potentiële klanten brengen).

geen maandelijkse kosten

Een Franchise ondernemer zal zoals we hierboven al bespraken moeten werken vanuit een bedrijfspand. Dat kan een winkel zijn, of kantoorpand. De kosten voor zo’n pand komen iedere maand terug. Ook kan je er als Franchise ondernemer vrijwel niet onderuit om personeel in dienst te nemen, je hebt al gauw te maken met openingstijden en kunt vaak niet alle rollen tegelijk bemannen. En personeel kost iedere maand geld. Dit soort kosten heb je als Personal Franchise ondernemer niet. Je werkt vooral vanuit huis en gebruikt je eigen auto, computer en telefoon. Bijna iedereen heeft deze middelen al.

En dat betekent dat je veel minder omzet nodig hebt om geld te gaan verdienen. Want wanneer je vaste kosten hebt moet je iedere maand eerst geld verdienen om die terug te betalen. Als Personal Franchise ondernemer heb je die hoge kosten niet en daardoor al aan een veel kleinere omzet genoeg om geld te verdienen

geen financiële risico's

Je loopt hierdoor in tegenstelling tot de traditionele Franchiseondernemer geen enkel risico. Je begint niet met een torenhoge lening, je hoeft geen lening terug te verdienen en te betalen met het risico dat als het misgaat je nog jarenlang voor de maandelijkse kosten van die lening opdraait.

verkoopmodel

Het Personal Franchise model is een geweldige kans voor iedereen die naast haar huidige activiteiten financiële zekerheid op wil bouwen óf er voor kiest om gewoon wat extra geld te verdienen. Natuurlijk moet je wel aan het werk, zeg maar gewoon de schouders eronder. Voor niets gaat de welbekende zon op. Je zult mensen moeten laten weten dat je bedrijf bestaat en wat je producten voor hen kunnen betekenen. Hoe je dat doet is uiteraard bepalend voor je succes!

'Giving Back'

Ik wil dit niet alleen voor mezelf houden, maar ik wil dit ook doorgeven aan anderen. Volgens het zogenaamde ‘Giving Back’ principe. Daarom wil ik je graag helpen jouw eigen bedrijf op te bouwen, met vernieuwende ideeën, tips en strategieën waardoor je direct geld kunt gaan verdienen. De afgelopen jaren heb ik zelf een inkomen opgebouwd met dit bedrijfsmodel en pluk daar nu dagelijks de vruchten van. Daardoor is mijn bedrijf in zeer korte tijd enorm gegroeid en ben ik nu maandelijks zeker van een goed inkomen. Maar ook voor mijn gezin ben ik optimaal beschikbaar! Dat geeft zoveel rust, en dat gun ik jou ook!

Zou jij wel graag voor jezelf willen beginnen?

Kijk dan eens of een Personal Franchise iets voor je is.

Vraag  hier een gratis en vrijblijvende Informatie Sessie aan. Samen kijken we naar de mogelijkheden. De online sessie duurt ongeveer 30 minuten en daarna heb je een goed beeld wat de mogelijkheden zijn en of een Personal Franchise iets voor jou zou kunnen zijn. Vul hier je gegevens hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Succes is om te delen

Wil je meer weten over het Personal Franchise bedrijfsconcept?

Vraag een gratis exemplaar van het Personal Franchise magazine in. Daarin lees je alles over wat ondernemen met Personal Franchise betekent én wat je kunt doen om succesvol te worden.

Laat hier je gegevens achter en we sturen je een digitale versie zo snel mogelijk naar je toe. 

Ondernemen met Personal Franchise
Meer tips en info